کاردرمانی برای حفظ تعادل

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل کودک و نحوه انجام آنها یکی از اساسی ترین مراحل، در طی فرایند کاردرمانی کودکان محسوب می شود.

در طی این مقاله اهمیت تمرینات کاردرمانی تعادلی برای کودکان را شرح داده و تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل را به صورت عملی و همراه با تصاویر و فیلم برای والدین آموزش خواهم داد . تا انتهای مقاله با من همراه باشید.

اهمیت تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل در کودک :

 در طی سال ها کار با کودکان مبتلا به فلج مغزی متوجه اهمیت تمرین های تعادلی در کاردرمانی شدم. پیشرفت در مراحل حرکتی و مستقل شدن در انجام مهارت های روزمره کامل نمی شوند ، مگر این که کودک کنترل تعادل خود را به دست آورد.

به طور سنتی تمرین های تعادلی، اغلب پس از تمرین های کششی ، تقویتی و تمرین های هماهنگی انجام می شوند. ولی امروزه به تجربه ثابت شده است که تمرین های تعادلی می توانند به طور موفقیت آمیزی همراه با راهبردهای درمانی دیگر ، مورد استفاده قرار بگیرند.

هم چنین تمرین های تعادلی  قبلا فقط برای کودکان مبتلا به فلج مغزی خفیف به کار می رفتند ، امروزه در کودکانی که درگیری زیادی دارند هم کاربرد یافته اند.

تمرینات تعادلی در کاردرمانی :

در کاردرمانی برای این که کودک بتواند روی حرکات و وضعیت خود کنترل داشته باشد. تمرینات تعادلی جزئی از برنامه ی درمانی کاردرمانگران در طی جلسات کاردرمانی در کلینیک می باشذ . علاوه بر آن انجام تمرینات تعادلی کاردرمانی در منزل توسط والدین و نیز ادغام این تمرینات با فعالیت های روزمره زندگی همواره مورد تاکید متخصصین کاردرمانی قرار می گیرد.

در تمرینات تعادلی کودکان، بر واکنش های حفاظتی بدون کمک ، تاکید می شود. بنابراین زود شروع کردن این تمرینات ، باعث مستقل شدن کودک در وضعیت های مختلف عملکردی ( نشستن – ایستادن – راه رفتن و … ) می گردد .

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل ، به تمرین های تعادلی در حالت ایستاده محدود نمی شود. و تمرینات تعادلی در حالت ها ی نشسته ، چهار دست و پا و دو زانو و … مهارتهایی هستند که باید آموخته شوند.

راهنمای انجام تمرینات تعادلی در کودکان :

در انجام تمرینات تعادلی کاردرمانی ، ایمنی کودک را در نظر بگیرید. در نزدیک کودک قرار بگیرید و با دقت او را نگاه کنید . در هنگام به هم خوردن تعادل کودک با سرعت از آن جلوگیری کنید.

با دستهای کشیده از طرفین و از جلو و عقب کودک را محافظت کنید.

صبور باشید. تمرینات تعادلی مشکل هست . و هدف تمرینات تعادلی کاردرمانی ایجاد اعتماد به نفس لازم در کودک هست و نه ترساندن کودک . کودکی که در تعادل ضعیف است ، به دلایل زیادی ترس از افتادن و ارتفاع دارد.

محیط انجام تمرین را یک محیط آرام و خوشایند در نظر بگیرید و تلویزیون را خاموش کنید .

در هنگام انجام درست تمرینات توسط کودک ، او را تشویق کنید. ولی از تشویق های با صدای بلند بپرهیزید زیرا موجب برهم خوردن تمرکز کودک در حین انجام تمرینات خواهد شد.

تمرین را در ابتدا ساده تر انجام دهید و به تدریج که کودک در انجام تمرین مهارت لازم را کسب کرد ؛ تمرین را مشکل تر کنید.

برای سخت کردن تمرینات از کودک بخواهید در حین انجام تمرینات چشمان خود را ببندد.

برای کسب نتیجه ی مطلوب تمرینات را مرتبا تکرار کنید

برای تماشای فیلم های آموزش کاردرمانی ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی

.

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل در حالت خوابیده به پشت و شکم :

قرار گرفتن به شکم روی تیلت برد :

 کودک را به شکم روی تیلت برد قرار دهید – تیلت برد یک تخته متحرک است که فیدبک های تعادلی را به کودک می دهد- تیلت برد را به جلو و عقب حرکت دهید – در مرحله ی بعدی تیلت برد را نسبت به کودک جابه جا کرده و تیلت برد را به چپ و راست حرکت دهید.

کنترل تعادل با قرار گرفتن به پشت روی توپ CP :

کودک را به پشت روی توپ CP قرار دهید – کودک را به سمت جلو و عقب و طرفین حرکت دهید – این تحریکات باعث کنترل سر و نعادل وی می شوند.

تکان دادن کودک بر روی ساعدها :

 قسمت بالای بازوی کودک را طوری نگه دارید تا آرنج اندکی جلوی شانه بر روی زمین قرار گیرد – به آرامی کودک را از یک آرنج به آرنج دیگر تکان دهید. همراه با این کار آواز بخوانید و یا یک آهنگ شاد پخش کنید.

محافظت از سر با کمک دستها :

کودک را به شکم روی رولر قرار دهید – با گرفتن بالای آرنج ، وی را بلند کنید- سپس به حالت ضربه زدن و ناگهانی به زمین پرتاب کنید . از کودک بخواهید دستهایش را باز کند و از سرش محافظت کند.

تمرینات تعادلی کاردرمانی در حالت نشسته :

نشستن بر روی توپ CP و حرکت به جلو وعقب :

 کودک را در حالت نشسته بر روی توپ CP قرار دهید – با گرفتن لگن ، او را  حمایت کنید – سپس به آرامی او را به جلو وعقب حرکت دهید.- از کودک بخواهید در هر حالت خود را روی توپ حفظ کند.

تمرین کاردرمانی برای حفظ تعادل

نشستن بر روی توپ CP و حرکت به بالا و پائین :

کودک را در حالت نشسته بر روی توپ CP قرار دهید – با گرفتن لگن کودک او را حمایت کنید – سپس او را به بالا و پائین حرکت دهید.

نشستن به حالت چهار زانو و توپ بازی :

کودک را به حالت چهارزانو بنشانید – در جلوی کودک توپی را قرار دهید و از او بخواهید آن را گرفته و به سمت جلو پرتاب کند.

برهم زدن تعادل در وضعیت نشسته به حالت چهار زانو :

 کودک را در حالت چهارزانو بنشانید – دست خود را بر روی سینه ی کودک قرار دهید و او را به سمت عقب هل دهید – کودک را تشویق کنید که با باز کردن دستهای خود تعادلش را حفظ کند.

تمرینات کاردرمانی برای حفظ تعادل در حالت چهار دست و پا و دو زانو ایستادن :

حفظ وضعیت چهاردست و پا و آوردن یک دست به بالا :

کودک را در وضعیت چهار دست و پا حمایت کنید – او را تشویق کنید یک دستش را بالا اورده و مدتی نگه دارد.

کاردرمانی در تعادل کودک

حفظ وضعیت چهار دست و پا و آوردن یک پا به بالا :

 کودک را در وضعیت چهار دست و پا حمایت کنید – او را تشویق کنید تا یک پایش را بالا آورده و صاف کند.

حفظ وضعیت دو زانو و توپ بازی :

کودک را در وضعیت دو زانو ایستاده قرار دهید – توپی را مقابل او بگیرید و از او بخواهید توپ را با دو دست خود گرفته و به سمت جلو پرتاب کند.

حفظ وضعیت دو زانو و ایجاد واکنش های حفاظتی :

 کودک را در وضعیت دو زانو ایستاده حمایت کنید – سپس به طور ناگهانی او را به سمت پائین رها کنید – در پاسخ مناسب باید کودک با باز کردن دستها از خود محافظت کند.

برای کودکان دارای تشنج و نیز در کودکانی که دست خود را مشت می کند ، این تمرین را انجام ندهید.

تمرینات تعادلی ایستادن و راه رفتن :

ایستادن روی یک پا و حفظ تعادل :

کودک را در حالت ایستاده روی یک پا قرار دهید – از او بخواهید دستهای خود را به طرفین باز کند و تعادلش را حفظ کند – سپس از او بخواهید این تمرین را با چشم بسته نیز انجام دهد.

کاردرمانی برای حفظ تعادل

ایستادن روی تیلت برد و حفظ تعادل :

 کودک را روی تیلت برد در کنار دیوار قرار دهید – با تکان دادن تیلت برد به جلو وعقب تعادل کودک را بر هم بزنید – از او  بخواهید تعادل خود را حفظ کند – سپس تیلت برد را نسبت به کودک جابه جا کنید و با تکان دادن تیلت برد به چپ و راست به او فیدبک تعادلی دهید –

 با پیشرفت کودک این تمرین را دور از دیوار و با چشمان بسته انجام دهید.

قرار گرفتن روی وج و انتقال وزن روی پاشنه ها :

وجی را کنار دیوار قرار دهید – کودک را در حالت ایستاده و پشت به دیوار در حالتی که پنجه ها رو به بالا قرار گیرند روی وج قرار دهید. وقتی تعادل او بهبود پیدا کرد از او بخواهید دور از دیوار بایستد –

کودکان CP هنگام ایستادن ممکن است بیشتر وزن خود را روی پنجه ها بیاندازد – ایستدن با وزن انداختن روی پاشنه ها ، سطح حمایتی کودک را افزایش می دهد – هم چنین تعادل ایستادن رو به عقب را برای آن ها بهبود می بخشد.

راه رفتن به صورت گردو شکستن :

کودک را در حالت ایستاده قرار دهید – از او بخواهید با بلند کردن یک پا و گذاشتن آن در جلوی پای مقابل مسیری را به سمت جلو طی کند – برای حفظ تعادل از او بخواهید دستهای خود را یه سمت طرفین باز کند.

تمرین تعادلی

توصیه های کاردرمانی برای حفظ تعادل در کودکان :

سعی گردید که تمرینات تعادلی به صورت ساده برای شما والدین گرامی آموزش داده شود. اگر هر کجای این مقاله برای شما مبهم بود یا سوالی در مورد کودک خود داشتید ؛ با ما از طریق راه های ارتباطی با سایت تلویزیون کاردرمانی مطرح فرمائید با افتخار پاسخگو خواهیم بود.

این مقاله از مجموعه ی آموزش کاردرمانی برای کودکان با مشکلات حرکتی انتخاب شده است. که به صورت فیلم تمرینات کاردرمانی از گردن گرفتن تا راه رفتن و تمرینات تعادلی برای والدین آموزش داده می شود. برای تهیه ی این پکیج آموزسی بر روی تصویر زیر کلیک نمایید.

فیلم آموزش کاردرمانی
پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.