آیا جراحی مغز در کودکان اوتیسم امکان پذیر است؟

آیا جراحی مغز در کودکان اوتیسم امکان پذیر است؟

آیا جراحی مغز در کودکان اوتیسم، برای رشد مهارتهای شناختی و ذهنی امکان پذیر است؟

وضعیتی که کودکان اوتیسم دارند، شاید برخی از والدین را به فکر جراحی مغز بیاندازد. در اینجا می خواهیم به صورت خلاصه و مفید به این سوال پاسخ دهیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

تفاوت مغز انسان و حیوان:

برای این که بتوانیم در مورد جراحی مغز در کودکان اوتیسم، نتیجه گیری کنیم؛ بیایید ابتدا در مورد ساختار و ویژگی های مغز انسان صحبت کنیم. یک عنصر پیچیده که تمام رفتارهای ما را زیر سلطه خودش قرار داده است. برای این که این موضوع را بهتر متوجه شویم بیاید تفاوت بین مغز انسان و حیوانات را بررسی کنیم.

تفاوت مغز انسان و حیوان از نظر ساختار:

مغز انسان از نظر ساختار متفاوت از مغز حیوانات است. مغز انسان نسبتا بزرگ است و هم چنین ضخامت لایه کورتکس (چین خوردگی های مغز) در انسان بسیار بزرگ است. به همین خاطر انسان توانایی تفکر، حل مسئله و خیلی از کارهای پیچیده را دارد.

تفاوت مغز انسان و حیوانات از نظر ارتباطات عصبی:

مغز حیوانات مثل خزندگان از نظر ارتباط بین سلول های عصبی، پیچیدگی خاصی ندارد و به همین خاطر بعد از تولد خیلی راحت رشد می کند و خیلی راحت هم ارتباطات ایجاد می شوند. مثلا یک بچه آهو بلافاصله بعد از تولد قادر به راه رفتن است ولی بچه انسان برای این که بتواند به راه رفتن مستقل برسد بایستی بعد از تولد سیستم عصبی و عضلانی او تکامل پیدا کند.

تفاوت مغز حیوان و انسان

سیم کشی های مغزی در انسان:

همان طور که بیان شد، مغز انسان ارتباطات عصبی زیادی ایجاد می کند. مغز انسان حدود، صد میلیارد نورون دارد که هر کدام به طور متوسط حدود ۱۰ هزار ارتباط سیناپسی با نورون های دیگر برقرار می کند. اگر هر کدام از نورون ها نتوانند حدود ۱۰ هزار ارتباط سیناپسی ایجاد کنند؛ نمی توانند کارایی داشته باشند. این ارتباطات، یک شبکه پیچیده و عجیبی را در مغز انسان شکل می دهند.

ارتباطات بین سلول های عصبی (سیناپس سازی) باعث رشد و تکامل مغز انسان می شوند. سیناپس سازی از دوران جنینی شروع می گردد؛ اما خیلی از نورون ها بعد از تولد هنوز به هم وصل نشده اند. وقتی که شروع به یاد گرفتن چیزهای جدید می کنیم، پیغام‌های عصبی بارها و بارها از یک نورون به نورون دیگر منتقل شده و به تدریج مغز شروع به ساختن یک ‌سری اتصالات یا همان مسیرهای عصبی بین نورون‌ها، می کند. به این مسیرهای عصبی، سیم کشی های مغزی گفته می شود. با یادگیری مطالب جدید، سیم کشی ها و مدارهای جدیدی در مغز شکل می گیرند.

تعداد این سیم کشی ها غیر قابل تصور است. این سیم کشی ها و نورون ها یک شبکه عظیمی شکل می دهند که می توانیم بگوییم مغز پیچیده ترین عنصر کشف شده کائینات است. طول کل این سیم کشی ها (آکسون ها) در یک مرد ۲۰ ساله ۱۷۶۰۰۰ کیلومتر است! این طول به اندازه ای است که چهار و نیم بار می تواند به دور استوای زمین بپیچد. این اندازه گیری فقط شامل “سیم” های مغزی می شود که با عایق الکتریکی به نام میلین پوشیده شده اند. محققان هنوز تلاشی برای اندازه گیری آکسون های برهنه نکرده اند.

پیشنهاد مطالعه: اوتیسم چیست؟

جراحی مغز در کودک اوتیسم:

مشکلی که کودکان اوتیسم دارند این است که در برقراری ارتباط و توسعه گفتار مشکل دارند. آن چیزی که مسلم است این است که، در کودکان اوتیسم یکسری از این سیم کشی های مغزی بد شکل گرفته اند. در این جا یک سوال بی جواب مطرح است: کجای این شبکه عجیب را می خواهیم جراحی کنیم!

جراحی مغز در کودکان اوتیسم

بنابراین، به هیچ عنوان جهت رشد مهارت های ذهنی و شناختی کودک اوتیسم، نمی توان این شبکه پیچیده را جراحی کرد.

منبع:

psychologytoday

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.