گرافستزیا چیست

گرافستزیا چیست

گرافستزیا (graphesthesia) توانایی فرد را برای شناسایی عدد یا حرفی که روی دست او کشیده شده است در حالی که از نظر بینایی مسدود شده است، آزمایش می کند.

نام آن از واژه یونانی  “graphē به معنی نوشتن  و “aisthēsis” به معنی ادراک، گرفته شده است. تست های گرافستزیا ترکیبی از حس های قشر مغز است؛ بنابراین لازم است که حس اولیه سالم باشد.

در طول معاینه پزشکی یا عصبی، از گرافستزیا به منظور آزمایش برخی شرایط عصبی مانند: ضایعات در ساقه مغز، نخاع، قشر حسی یا تالاموس استفاده می شود.

اگر حس گرافستزیا سالم باشد، از فرد انتظار می رود حرف یا عدد ترسیم شده را به طور دقیق گزارش کند.

گرافستزیا چیست

پیشنهاد می گردد برای مطالعه تمرینات حس عمقی از لینک زیر استفاده کنید.

اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی
اینستاگرام سایت تلویزیون کاردرمانی

تست گرافستزیا:

روش تست آن به این شکل است که معاینه کننده اعداد یا حروف یا اشکال ساده را روی پوست (معمولاً کف دست) با چیز واضحی مانند چوب کبریت، قلم یا نوک انگشت خود (معاینه کننده باید مراقب باشد که از ناخن‌های خود استفاده نکند) و غیره می نویسد.

جنبه حیاتی آزمایش گرافستزیا، مانند هر آزمایش حسی، این است که مشخص شود بیمار آزمایش را درک می کند، بنابراین آزمایش در بیماران همی پلژیک با دست سالم آغاز می شود.

تست گرافستزیا

مراحل تست گرافستزیا:

  • روش را با چشمان باز به بیمار توضیح دهید. به عنوان مثال، “من با نوک انگشتم اعداد، حروف یا اشکال را روی کف دستتان می کشم و سپس از شما می خواهم عدد، حرف یا شکل را شناسایی کنید.”
  • این روش را با چشمان باز نشان دهید تا زمانی که بیمار روشی که باید انجام شود را درک کند.
  • بیمار چشم های خود را می بندد، یا بینایی او با استفاده از یک پارچه مسدود می شود.
  • به آرامی یک عدد، حرف یا شکل را با استفاده از انگشت یا ابزار بی‌حرکت بکشید.
  • از بیمار بخواهید محرک را شناسایی کند. از بیمار خواسته می شود، یک پاسخ شفاهی برای شناسایی شکل یا عددی که کشیده شده است ارائه دهد. اگر بیمار دچار اختلال گفتاری یا زبانی باشد که مانع از بیان پاسخ شفاهی شود، می‌توان پاسخ را از میان مجموعه‌ای از تصاویری که به او نشان داده می‌شود انتخاب کرد.
  • این روش ۳-۵ بار و یا تا زمانی که بتوانید تشخیص دهید که آیا دست بیمار اختلال در حس دارد؛ تکرار می شود.
پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.