استفاده از روروک برای کودک سی پی

آیا از روروک برای راه رفتن کودک سی پی استفاده کنیم؟

یکی از سوالاتی که توسط والدین کودکان سی پی پرسیده می شود این است که آیا از روروک برای راه رفتن کودک سی پی استفاده کنیم؟

آیا استفاده از روروک باعث زود راه رفتن کودک خواهد شد؟

استفاده از روروک برای یک کودک سی پی مفید است یا مضر؟

در طی این مقاله به صورت ساده و علمی پاسخ این سوالات را خواهیم داد. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

استفاده از روروک برای راه رفتن کودکان سی پی:

کودکان سی پی یا همان کودکان فلج مغزی از کودکانی هستند که تاخیر حرکتی دارند. یعنی کسب مراحل حرکتی مثل نشستن، چهار دست و پا رفتن و راه رفتن در آن ها با تاخیر صورت می گیرد.

برخی از والدین کودکان فلج مغزی، برای زود راه افتادن کودک خود از روروک استفاده می کنند. حتی علیرغم توصیه درمانگران برای عوارض استفاده از روروک بازهم دیده شده والدین از آن استفاده می کنند.

در همین ابتدا بدانید که روروک نه تنها هیچ کمکی به راه رفتن کودک نمی کند بلکه باعث تاخیر در آن خواهد شد.

در ادامه به صورت علمی به این موضوع مهم می پردازیم که چرا نباید از روروک برای کودک سی پی استفاده کنیم.

اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی
اینستاگرام سایت تلویزیون کاردرمانی

معایب و عوارض استفاده از روروک برای کودکان فلج مغزی:

استفاده از روروک حتی در کودک عادی به دلیل این که رشد طبیعی او را مختل می کند، توصیه نمی شود. در کودکان سی پی به دلیل مشکلات رشدی در استخوان ها و عضلات این عوارض زیاد خواهد بود. در ادامه به مهم ترین عوارضی که ممکن است در یک کودک سی پی به هنگام استفاده از روروک ایجاد گردد؛ می پردازیم.

آیا از روروک برای راه رفتن کودک سی پی استفاده کنیم؟

استفاده از روروک روال طبیعی رشد کودک را بر هم می زند.

استفاده از روروک در هیچ مرحله ای از رشد کودک توصیه نمی شود. رشد کودک باید طبق روال طبیعی رشد باشد. در طی روال طبیعی رشد کودک ابتدا گردن می گیرد، غلت می زند، می نشیند، چهار دست و پا می رود و سپس بلند شده و راه می رود.

استفاده از روروک به ویژه در کودکانی که هنوز مراحل حرکتی قبلی مثل خزیدن، غلت زدن و چهار دست و پا رفتن را کسسب نکرده اند عوارض شدیدتری ایجاد می کند؛ زیرا یرای راه رفتن مناسب ابتدا باید عضلات تنه و لگن ثبات کافی را پیدا کنند تا به عنوان یک پایه و ستون به راه رفتن کودک کمک کنند.

روروک تحرک کودک را کاهش می دهد.

استفاده از روروک باعث می شود کودک زمان کمتری را در محیط منزل به تحرک بپردازد. جنب و جوش در محیط منزل هنگام خزیدن، غلت زدن و چهار دست و پا رفتن و تلاش برای بلند شدن از زمین باعث تقویت عضلات ناحیه ستون فقرات و لگن شده که به راه رفتن کودک کمک می کند.

روروک باعث کوتاهی برخی عضلات می شود.

هنگامی که ارتفاع روروئک تنظیم نباشد، کودک سعی می کند پاهای خود را به زمین برساند که باعث ایجاد برخی رفلکس ها و در دراز مدت باعث کوتاهی عضلات خواهد شد و کودک هنگام راه رفتن بر روی پنجه ها راه خواهد رفت.

روروک باعث توزیع نامناسب وزن بر روی پاها می گردد.

رشد استخوان ها و عضلات به هنگام ایستادن صحیح اتفاق می افتد. ولی هنگام استفاده از روروک کودک به صورت نامناسب می ایستد و راه می رود. و این باعث می شود عضلات و مفاصل و استخوان ها در راستای مناسب قرار نگیرند و وزن کودک به صورت نامناسب بر روی پاها توزیع گردد.

این توزیع نامناسب وزن بر روی پاها باعث خواهد شد، زوایای مفصلی به طور صحیح شکل نگیرند و ناهنجاری هایی را در ناحیه ی ساق پا و مچ پا شاهد خواهیم بود. و آن رشدی که به هنگام ایستادن صحیح ایجاد می گردد؛ صورت نگیرد.

روروک باعث می شود تا رشد ذهنی کودک با تاخیر همراه گردد.

هنگامی که کودک به صورت ارادی در محیط منزل جنب و جوش دارد، به کاوش محیط و اشیا می پردازد که این کارها باعث رشد شناختی و ذهنی او می شوند. هنگام استفاده از روروک این کاوش محیط و اشیا از او گرفته می شود.

روروک می تواند باعث سقوط و افتادن کودک گردد.

علاوه بر موارد بالا احتمال سقوط کودک از روی روروک وجود دارد. به همین خاطر در برخی کشورهای پیشرفته فروش روروک ممنوع است.

توصیه می گردد برای بهبود راه رفتن کودک سی پی از مقاله کاردرمانی برای راه رفتن کودک استفاده کنید.

امیدوارم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد. با آرزوی سلامتی برای کودک دلبندتان. ارادتمند شما کاردرمانگر بهزاد عباسیان

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.