درمان سی پی با سلول های بنیادی

درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی

درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی، یکی از مباحث بحث بر انگیز در درمان کودکان سی پی است. بسیاری از والدین کودکان سی پی به دنبال جدیدترین درمان های کودکان سی پی هستند. در این مقاله از سایت تلویزیون کاردرمانی می خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که سلول های بنیادی برای درمان فلج مغزی چه قدر نقش دارند؟

سعی گردیده اطلاعاتی که در طی این مقاله ارائه می شود بدون سو گیری بوده و به صورت علمی از تحقیقات معتبر علمی که تا کنون در سراسر دنیا انجام شده است، جمع آوری شود.

سلول های بنیادی چیست؟

سلول های بنیادی، سلول هایی هستند که قابلیت تبدیل به انواع مختلف سلول های بدن را دارند. یعنی می توانند به یک سلول ماهیچه ای یا سلول عضلانی یا سلول عصبی و … تبدیل شوند. این سلول ها توانایی خود نو سازی و نیز تمایز را دارند و می توانند به تعداد نامحدود تقسیم شوند.

سلول هایی که بعد از لقاح به وجود می آیند در واقع سلول های بنیادی هستند. این سلول ها تقسیم می شوند و نوزاد انسان را شکل می دهند. یا زمانی که دستمان بریده می شود این سلول های بنیادی هستند که با تقسیم خود سلول های جدیدی را تولید کرده و بافت را ترمیم می کنند.

پس سلول های بنیادی در جنین و نیز در بدن فرد بالغ وجود دارند. این سلول ها می توانند به بافت هایی که بیشتر سلول های آن ها مرده اند، پیوند زده شوند.

درمان فلج مغزی با روش سلول های بنیادی:

در حالی که فلج مغزی هنوز به طور کامل قابل درمان نیست، دانشمندان و پزشکان به طور مداوم در حال بررسی روش های درمانی جدید و امیدوارکننده هستند.

یکی از رویکردهای نوآورانه برای درمان فلج مغزی شامل درمان ترمیمی با استفاده از سلول های بنیادی است. سلول درمانی در کودکان فلج مغزی در آزمایشات بالینی اولیه امیدوارکننده بوده است.

روش درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی:

برای درمان فلج مغزی با سلول های بنیادی، باید سلول های بنیادی را به کودک سی پی تزریق کرد. برای کودکان فلج مغزی این سلول ها را به خون یا مغز استخوان و یا مغز و نخاع تزریق می کنند تا تقسیم شده و بافت عصبی را بسازند و مغز کودک را ترمیم کنند.

سلول های بنیادی در درمان فلج مغزی این توانایی را دارند که با لمس سلول های آسیب دیده مغز به سلول های سالم مغز تبدیل شوند.

 درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی
درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی

روش تزریق سلول های بنیادی به کودکان سی پی:

تعداد سلول هایی که قرار است تزریق شوند با توجه به سن و وزن بیمار تعیین می شود. درمان با استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی (مشتق شده از بافت چربی یا مغز استخوان خود بیمار) یا سلول های بنیادی جنین چند روزه یا سلول های بنیادی موجود در خون بند ناف جنین بعد از تولد انجام می شود.

درمان بیمار با توجه به شرایط بیمار تصمیم گیری می شود. می توان آن را در ۳ جلسه به فاصله ۴۵ روز و یا در ۳ روز متوالی انجام داد. پروتکل درمان دقیقاً با توجه به شرایط بیمار تنظیم می شود و ممکن است پروتکل متفاوتی برای هر بیمار اعمال شود. موارد بسیار پیشرفته ممکن است به بیش از یک درمان نیاز داشته باشد.

میزان موفقیت درمان با سلول های بنیادی برای فلج مغزی چقدر است؟

اگرچه موفقیت درمان با توجه به سن بیمار و شدت بیماری متفاوت است، اما میزان موفقیت بیماری در محدوده ۴۳ تا ۸۷ درصد متغیر است.

عوارض درمان با سلول های بنیادی چیست؟

یکی از عوارض استفاده از سلول های بنیادی بالغ این است که آنها به صورت تخصصی کار می کنند، به عنوان مثال، سلول های بنیادی خون فقط خون و سلول های بنیادی مغز فقط سلول های مغز را می سازند.

و عوارض استفاده از سلول های بنیادی خون جنین این است که این سلول ها از جنین هایی گرفته می شوند که متعلق به خود بیمار نیستند و بدن بیمار ممکن است آنها را پس بزند.

کدام کشور پیشرفته ترین درمان با سلول های بنیادی را دارد؟

ژاپن برای مدت طولانی در تحقیقات پیشرفته پیشرو بوده است و در زمینه درمان سلول های بنیادی نیز از این قاعده مستثنی نیست. دولت ژاپن تحقیقات سلول های بنیادی را در اولویت قرار داده است که منجر به ایجاد مرکز تحقیقات و کاربرد سلولی iPS (CiRA) در دانشگاه کیوتو شد.

درمان با سلول های بنیادی چقدر طول می کشد؟

طی یک تا دو سال، بافت‌های آسیب دیده تحت درمان با تزریق سلول‌های بنیادی قرار می گیرند. با این حال بهبودی و تاثیر آن در طی چند ماه مشخص می شود.

ساخت داروهایی برای هدف قرار دادن سلول‌های بنیادی موجود در مغز

مغز ما به طور طبیعی حاوی سلول‌های بنیادی است که قادر به ساختن نورون‌ها و بسیاری از سلول‌های دیگر تشکیل‌دهنده مغز هستند.

یکی دیگر از راه‌های ممکن برای درمان فلج مغزی، تولید داروهایی است که سلول‌های بنیادی خود بیمار را به ایجاد سلول‌های جدید و ترمیم نواحی آسیب‌دیده در مغز تحریک می‌کند.

محققان امیدوارند مطالعات روی سلول های بنیادی مغز و سلول های عصبی در آزمایشگاه به شناسایی انواع داروهایی که می توانند برای این منظور مفید باشند کمک کند.

این آموزش را از دست ندهید: آموزش کاردرمانی در خانه برای کودکان فلج مغزی و تاخیر حرکتی

تحقیقات انجام شده برای درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی:

تا اینجای مقاله، به روش های درمان با سلول های بنیادی برای کودکان سی پی اشاره کردیم. در ادامه چند مورد از تحقیقاتی را که از سلول های بنیادی برای درمان کودکان سی پی استفاده شده را آورده ایم.

هدف از ارائه این تحقیقات این است که زمانی که پیشنهاد درمان با سلول های بنیادی را برای کودک خود دریافت کردید به شکل منطقی و علمی نتیجه گیری بفرمائید.

تحقیق ۱ :

درمان فلج مغزی با سلول های بنیادی تک هسته ای مغز استخوان

در یک مطالعه اخیر، محققان از سلول‌های تک هسته‌ای مغز استخوان (BMMC) برای درمان بیماران فلج مغزی به امید بازسازی مناطقی از مغز که تصور می‌شود باعث فلج مغزی می‌شوند، استفاده کردند.

سلول های تک هسته ای مغز استخوان (BMMC) نوعی از سلول های بنیادی هستند که برای کاربردهای درمانی در مواردی مثل فلج مغزی مورد مطالعه قرار می گیرند.

BMMC ها از مغز استخوان اهداکنندگان بالغ برداشت می شوند. محققان بر این باورند که این سلول‌های بنیادی می‌توانند نورون‌ها را تولید کنند و به ترمیم بافت آسیب‌دیده کمک کنند.

در این مطالعه، ۱۱ نفر از ۱۵ مورد پس از دریافت سلول های بنیادی، بهبود قابل توجهی در سیستم امتیازدهی GMFCS نشان دادند. این بیماران در زمینه های کنترل عضلانی، عملکرد شناختی و کنترل مثانه بهبود یافتند.

در حالی که این نتایج امیدوارکننده به نظر می رسد، شایان ذکر است که درمان با سلول های بنیادی همچنان یک روش درمانی بحث برانگیز است.

تحقیق ۲:

درمان سی پی با خون بند ناف

نتایج امیدوار کننده برای درمان فلج مغزی

دکتر جوآن کورتزبرگ و تیمی از محققان در مرکز پزشکی دانشگاه دوک در حال کمک به کودکان هستند تا اولین قدم را با خون بند ناف بردارند.

در نتایج جدیدترین کارآزمایی بالینی خود، آنها دریافتند که “خون بند ناف اتصالات کل مغز و عملکرد حرکتی را در کودکان خردسال مبتلا به فلج مغزی بهبود می بخشد.”

در سال ۲۰۱۰، دکتر کورتزبرگ و تیمش در دوک اولین آزمایش را در مورد ایمنی و امکان پذیری خون بند ناف برای درمان اختلالات عصبی مانند فلج مغزی انجام دادند.

نتایج این مطالعه تا حدی امیدوار کننده بود که در ژوئن ۲۰۱۴، دوک مدیسین مبلغ ۱۵ میلیون دلار برای یک برنامه تحقیقاتی برای بررسی بیشتر استفاده از سلول های خون بند ناف برای درمان اوتیسم، سکته مغزی، فلج مغزی و اختلالات مغزی مربوطه دریافت کرد.

مطالعه بعدی فاز ۲ دوک در مورد تزریق خون بند ناف، ۶۳ کودک بین یک تا شش سال را که دچار فلج مغزی شده بودند مورد مطالعه قرار داد و نتایج مثبت مشابهی داشت.

دکتر کورتزبرگ گفت: «نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که تزریق سلول‌های خون بندناف با دوز مناسب می‌تواند به کاهش علائم در کودکان مبتلا به فلج مغزی کمک کند.»

تحقیق ۳:

بررسی تزریق خون بند ناف به کودکان سی پی در کره جنوبی

شواهد دیگری از اثربخشی خون بند ناف برای کودکان فلج مغزی توسط دکتر مین یانگ کیم و همکارانش در مرکز پزشکی CHA Bundang در کره جنوبی نشان داده شد.

آنها ۹۶ کودک ۱۰ ماهه تا ۱۰ ساله را با خون بند ناف اهداکننده درمان کردند. آنها اثرات مفیدی را در عملکرد حرکتی و شناختی، به ویژه آنهایی که خون بند ناف مشابه تری را دریافت کرده بودند؛ یافتند.

تحقیق ۴:

یک مطالعه در استرالیا نشان می دهد که خون بند ناف خواهر و برادر را می توان با خیال راحت برای فلج مغزی مورد استفاده قرار داد.

یک مطالعه جدید مهم که پنج سال در حال پیگیری است، نشان می‌دهد که درمان سلول‌های بنیادی برای کودکان مبتلا به فلج مغزی امیدوارکننده و بی‌خطر است.

این مطالعه که در استرالیا صورت گرفت، نشان می‌دهد که سلول‌های خون بند ناف یک کودک را می‌توان با خیال راحت به خواهر یا برادر مبتلا به فلج مغزی در دوران کودکی تزریق کرد.

مرحله اول کارآزمایی بالینی شامل ۱۲ شرکت کننده، ۱-۱۶ ساله، از سراسر استرالیا بود که سلول های خون بندناف یک خواهر یا برادر خود را دریافت کردند و به مدت ۱۲ ماه تحت پیگیری قرار گرفتند.

دکتر کایلی کرامپتون، محقق MCRI گفت «مطالعه ما نشان داد تزریق سلول‌های خون بند ناف خواهر و برادر منطبق به کودکان مبتلا به فلج مغزی یک روش نسبتاً ایمن است.»

اکثر کودکان به مدت یک سال تحت نظر قرار گرفتند. برخی از آنها پیشرفت های رشدی بیشتری نسبت به پیش بینی ها نشان دادند. سه کودک سه ماه پس از تزریق بهبودی در عملکرد حرکتی درشت را نشان دادند. تغییرات پس از یک سال کمتر مشخص شد.

دکتر کرامپتون گفت که این نشان می دهد که اثرات این تزریق ممکن است در چند سال اول زندگی موثرتر باشد. برای پی بردن به این موضوع، محققان اکنون در حال برنامه ریزی آزمایشات بیشتری برای درک بهتر آن هستند.

همچنین تحقیقات بیشتری برای بررسی اینکه آیا انواع مختلف فلج مغزی پس از تزریق سلول‌های خون بند ناف قابل تغییر هستند یا خیر، چه دوز سلولی مورد نیاز است و آیا دوزهای متعدد نتیجه بهتری را ارائه می‌دهند، مورد نیاز است.

درمان فلج مغزی با سلول های بنیادی
اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی
اینستاگرام سایت تلویزیون کاردرمانی

آیا سلول های بنیادی هم اکنون می توانند فلج مغزی را درمان کنند؟

تحقیقات در مورد درمان های سلول های بنیادی برای فلج مغزی هنوز در مرحله مطالعات آزمایشگاهی و برخی آزمایشات بالینی بسیار اولیه است، بنابراین هیچ درمان اثبات شده ای در حال حاضر در دسترس نیست.

تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه آیا درمان های مبتنی بر سلول های بنیادی یک رویکرد ایمن و موثر برای درمان فلج مغزی خواهند بود، مورد نیاز است.

این احتمال وجود دارد که ترکیبی از درمان‌ها برای بیماران فلج مغزی با استفاده از مزایای سلول‌های بنیادی، کاردرمانی و سایر روش‌ها مورد نیاز باشد.

 قبل از اینکه درمان با سلول های بنیادی به واقعیت تبدیل شود، باید با تحقیقات بیشتر به سوالات بسیاری پاسخ داده شود، به عنوان مثال:

  • کدام یک از انواع مختلف سلول های بنیادی برای استفاده بهتر است؟
  • چگونه می توانیم سلول های مورد نیاز خود را در مقادیر زیاد بدست آوریم؟
  • بهترین راه برای استفاده از این سلول ها چیست و چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟
  • اگر قصد داریم سلول‌ها را تزریق کنیم، باید مستقیماً به ناحیه آسیب‌دیده مغز تزریق شوند یا به جریان خون؟
  • برای کسب بهترین نتیجه چه زمانی باید تزریق انجام شود؟

اگرچه ممکن است کلینیک‌هایی را پیدا کنید که درمان‌های سلول‌های بنیادی را برای بسیاری از بیماری‌های مختلف ارائه می‌دهند، اما هیچ درمان ایمن و موثر ثابت شده با سلول‌های بنیادی برای فلج مغزی وجود ندارد. اگر به شما پیشنهاد درمان با سلول های بنیادی داده شد، با پزشک خود مشورت کنید.

منابع:

https://browntrialfirm

www.gencell.com

www.eurostemcell.org

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

14 دیدگاه دربارهٔ «درمان کودکان سی پی با سلول های بنیادی»

  1. با سلام و احترام
    بنده ۳۵ ساله هستم ، دانشجو فوق لیسانس ریاضی هستم و مدیر عامل شرکت تعاونی بلند همتان هم هستم
    دارای cp خفیف میباشم
    اگر با سلول های بنیادین درمان وجود دارد با بنده تماس حاصل فرمایید
    ۰۹۳۳۴۲۶۹۷۲۶ امیر مسافری

    1. تلویزیون کاردرمانی

      سلام خدمت شما دوست عزیز
      انشاا… همیشه موفق و موید باشید.
      تاثیر گذاری سلول های بنیادی در درمان افراد سی پی همان طور که در مقاله بیان گردید در فاز تحقیقاتی هست و هنوز چیز صد درصدی نیست.

  2. سلام من یک فرزند پسر دارم ۷ سال سن دارد دچار کمبود اکسیژنcp شده است. لطفا راهنمایی کنید در مورد راههای درمان. ممنونم

      1. سلام من یه پسر ۵ ساله دارم دچار کمبود اکسیژن شده وcp شدید لطفاً راه درمان اونو می‌خوام کاردرمانی میبرم هنوز جواب نگرفتم چون هنوز نتوانسته گردن بگیره

        1. تلویزیون کاردرمانی

          سلام و احترام
          شرایط کودک شما به گونه ای است که بایستی به صورت مداوم تحت مداخلات کاردرمانی قرار بگیرد. شرایط کودک شما مزمن است و نیاز به صبر و پیگیری مداوم جلسات کاردرمانی دارد. پیشنهاد می گردد همراه با جلسات کاردرمانی از پکیج کاردرمانی حرکتی نیز استفاده بفرمائید و همراه با برنامه هایی که خدمت شما ارائه می گردد روند درمان کودکتان را پیگیری فرمائید.

  3. سلام وقتتون بخیر پسر داداش من دچار سی پی مغزی هست از لحاظ حرکتی از ناحیه پا مشکل داره و الان سال آخر دبیرستانه خیلی لجباز و هیچ گونه تلاشی برای انجام حرکات ورزشی و حتی تلاشی برای کارهای خودش نداره راهکاری جهت تعامل و درمان وجود دارد؟ لطفا مرا راهنمایی فرمایید

    1. تلویزیون کاردرمانی

      سلام و عرض احترام
      به خاطز این که سنش کمی بالاست، بایستی از نظر روانی توجیه گردد.
      تمرینات کاردرمانی تعادلی و حتی کششی و تقویتی الان می تونه براش مفید باشه. پیشنهاد می شه که از پکیج کاردرمانی حرکتی برای بهبود مهارت های حرکتی استفاده بفرمائید.

  4. سلام خسته نباشید من یک پسر ۷ساله دارم که از اثر اکسیژن cpشده و الان هم ۶ساله کاردرمانی میشه میخواستم بدونم این سلول درمانی اثری روی بیمار داره

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.