آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟ یکی از سوالاتی است که توسط والدین کودکان اوتیسم مطرح می شود.

کنار آمدن با تشخیص اوتیسم در کودک شما ممکن است سخت باشد. باید بدانید که بسیاری از کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ASD)) به صورت رضایت بخش به زندگی مستقل ادامه می دهند.

مهم است به خاطر داشته باشید که حتی اگر کودک شما مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تشخیص داده شود، علائم و قابلیت‌های او نه تنها می‌تواند متغیر باشد، بلکه در طول زمان نیز تغییر می‌کند.

در طی این مقاله از سایت تلویزیون کاردرمانی به صورت کامل و علمی به این سوال که آیا کودک اوتیسم می تواند حرف بزند یا نه؟ پاسخ خواهیم داد. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟
آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

از چه سنی باید نگران صحبت نکردن کودک باشید؟

اگر کودک شما شروع به صحبت نکرده است، یا در درک گفتار یا بیان نیازهای خود پیشرفت نکرده است، ممکن است نگران باشید، اما مهم است که در مورد تاخیر گفتار یا زبان کودکتان نتیجه گیری نکنید.

اگر یک تشخیص بالینی برای فرزندتان دریافت نکرده اید، ممکن است از خود بپرسید، “آیا این طبیعی است که کودک یک ساله من صحبت نمی کند؟” در حالی که اکثر نوزادان می توانند حداقل چند کلمه تا اولین تولد خود صحبت کنند، بسیاری از کودکان سالم ممکن است تا ۱۸ ماهگی خود شروع به صحبت نکنند.

یک محدوده کلی برای زمانی که اکثر کودکان اولین کلمه خود را می گویند بین ۱۰ تا ۱۴ ماهگی است.

آیا کودک مبتلا به اوتیسم می تواند صحبت کردن را یاد بگیرد؟

ارزیابی بالینی برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم نباید ساده گرفته شود، اما مهم است که به خاطر داشته باشید که متخصصان، چندین دهه است که در حال بررسی چگونگی بهبود رشد گفتار و زبان کودکان مبتلا به ASD هستند.

وقتی صحبت از کمک به کودک مبتلا به اوتیسم در یادگیری صحبت کردن به میان می‌آید، مهم است که درمان های توانبخشی مثل کاردرمانی ذهنی و گفتاردرمانی را با جدیت دنبال کنید و در منزل نیز تمرینات لازم را انجام دهید تا کودک مهارت‌های گفتاری و زبانی خود را گسترش دهد.

استفاده از کاردرمانی ذهنی برای حرف زدن کودک اوتیسم
استفاده از کاردرمانی ذهنی برای حرف زدن کودک اوتیسم
استفاده از گفتاردرمانی برای حرف زدن کودک اوتیسم
استفاده از گفتاردرمانی برای حرف زدن کودک اوتیسم

پیشنهاد مطالعه: کاردرمانی برای کودکان طیف اتیسم

آیا تاخیر در گفتار فقط در کودکان اوتیسم دیده می شود؟

خیر، تاخیر در گفتار فقط در اختلال طیف اوتیسم دیده نمی شود. مهم است که بدانیم که تأخیر گفتار در کودکان مبتلا به اوتیسم رایج است، اما در کودکانی که اوتیسم ندارند نیز شایع است.

کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب تاخیر در گفتار دارند، اما تاخیر در گفتار به تنهایی به این معنی نیست که کودک شما اوتیسم دارد. تأخیر گفتار اوتیستیک معمولاً همراه با سایر مسائل ارتباطی مانند عدم استفاده از ایما و اشاره، پاسخ ندادن به نام خود و عدم علاقه به برقراری ارتباط با افراد رخ می دهد.

کودکان معمولی به رفتارهای اجتماعی (مانند لبخند زدن، تعجب کردن و …) که رشد زبان را تقویت می کنند، پاسخ می دهند. اگر این رفتارها پاسخی از سوی کودک شما ایجاد نمی‌کند، ممکن است نشان‌دهنده ضعف در ارتباط اجتماعی باشد که در کودکان مبتلا به ASD رایج است.

به گفته انجمن روانپزشکی آمریکا، بسیاری از افراد مبتلا به ASD دارای هوش طبیعی هستند، در حالی که برخی دیگر از این کودکان با تأخیر فکری خفیف یا شدید مواجه می شوند.

اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی
اینستاگرام سایت تلویزیون کاردرمانی

کودکان اوتیسم در چه سنی حرف می زنند؟

 گفتن دقیق این که کودکان اوتیسم در چه سنی صحبت می کنند؛ دشوار است. از آنجایی که اختلال طیف اوتیسم در هر کودکی از نظر شدت متفاوت است، قانون واضح و شفافی وجود ندارد.

ممکن است که کودکان مبتلا به ASD شروع به رشد گفتار به همان شیوه کودکان معمولی کنند و در حدود دو سالگی در درک گفتار و زبان پسرفت کنند.

کودکان مبتلا به ASD ممکن است در ارتباط دادن معنی کلمات با سایر کلمات مشابه و همچنین در برقراری ارتباط با بزرگسالان یا کودکان دیگر مشکل داشته باشند.

مطالعات مختلف نشان داده است که حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از کودکان مبتلا به ASD پس از شروع به گفتن برخی کلمات محدود، معمولا قبل از رسیدن به سن دو سالگی، صحبت نمی کنند. یعنی بعد از دو سالگی بیشتر کودکان اوتیسم شروع به صحبت کردن می کنند.

کودکان اوتیستیک از چه سنی صحبت نمی کنند؟

برخی از والدین با افزایش سن کودک خود نگران می شوند و این سوال را مطرح می کنند که یک کودک اوتیسم از چه سنی به بعد دیگر صحبت نخواهد کرد؟

در پاسخ باید بیان کرد که کودکانی که در سن ۴ یا ۵ سالگی صحبت نمی‌کنند، این گونه نیست که به هیچ وجه توانایی گفتار را پیدا نخواهند کرد. برخی از کودکان مبتلا به ASD بعد از ۵ سالگی زبان معنادار پیدا می کنند.

چند درصد کودکان اوتیسم حرف می زنند؟

این گفته که افراد غیرکلامی مبتلا به اوتیسم از نظر ذهنی ناتوان هستند؛ درست نیست. فقط به این دلیل که کسی حرف نمی زند، به این معنی نیست که فکر نمی کند. حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم گفتار محدود دارند یا اصلا صحبت نمی کنند و بقیه این کودکان به گفتار می رسند. ولی کیفیت گفتار و ارتباط در آن ها متفاوت است.

آیا کودکان اوتیستیک می توانند بسیار پرحرف باشند؟

کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند ساکت یا پرحرف، باهوش یا دچار چالش فکری باشند. رفتارهای آنها می تواند از دمدمی مزاج تا تهاجمی متغیر باشد. آنها ممکن است از نظر تحصیلی خوب باشند یا با ناتوانی های یادگیری جدی روبرو شوند. با این حال، کودکان مبتلا به اوتیسم ویژگی های مشترک خاصی دارند.

آیا پسر ۴ ساله اوتیسمی من صحبت خواهد کرد؟

تاخیر در گفتار در کودکان اوتیسم در سن ۴ سالگی، از صحبت نکردن تا استفاده از کلمات یا عبارات واحد بدون فعل متغیر خواهد بود.

محققان دریافتند که در واقع، بیشتر کودکان ۴ ساله به مهارت های زبانی دست پیدا می کنند. نزدیک به نیمی از این کودکان (۴۷ درصد) سخنرانان مسلط می شوند. بیش از دو سوم (۷۰ درصد) آن ها می توانند با عبارات ساده صحبت کنند.

آیا کودکان اوتیسم در ۳ سالگی حرف می زنند؟

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است زودتر از سایر کودکان شروع به استفاده از کلمات کنند، در حالی که برخی دیگر برای سال ها یا حتی مادام العمر غیرکلامی می مانند. با این حال، به طور متوسط، کودکان اوتیستیک در حدود ۳ سالگی شروع به تشکیل کلمات می کنند.

آیا کودک اوتیستیک در ۲ سالگی می تواند صحبت کند؟

برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است از ۱۲ تا ۱۶ ماهگی شروع به صحبت کنند. بیشتر آنها تا ۲ سالگی شروع به صحبت نمی کنند. برخی از سنین ۲-۳ سالگی شروع به صحبت می کنند. بچه های دیگر دیرتر حرف می زنند و بعضی از بچه ها هرگز حرف زدن را یاد نمی گیرند.

رشد گفتار و زبان در اوتیسم:

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم در اوایل کودکی اصلا صحبت نمی کنند، در حالی که برخی دیگر واژگان خوبی دارند اما در استفاده از زبان برای برقراری ارتباط مشکل دارند.

برخی از کودکان دیرتر شروع به صحبت می کنند. سایر افراد اوتیستیک مهارت های گفتاری بسیار محدودی دارند و برخی به هیچ وجه در بزرگسالی صحبت نمی کنند. آنها اغلب ویژگی های زبانی یکسانی دارند.

ویژگی های ارتباطی و زبانی افراد اوتیسم

  • اکولالیا، یعنی تکرار گفته های دیگران
  • مشکل در استفاده از زبان برای بیان خواسته ها یا نیازها
  • عدم تماس چشمی هنگام صحبت کردن
  • به اشیا و چیزها اشاره نمی کنند.
  • ممکن است ضمایر را در جای مناسب خود به کار نگیرند. (مثلا تو به جای من)
  • لحن غیرمعمول (آهنگ گفتار) دارند.
  • مشکل در تفسیر حالات چهره و لحن

برخی از افراد اوتیستیک که از زبان گفتاری استفاده نمی کنند می توانند برای مثال با تایپ کردن روی صفحه کلید، استفاده از کارت های تصویری (روش پکس) یا زبان اشاره ارتباط برقرار کنند.

مشکل در تعاملات اجتماعی در کودکان اوتیسم

مشکلات گفتاری تنها نشانه ی اوتیسم نیست. ممکن است یک کودک اوتیستیک در گفتار مشکل نداشته باشد؛ ولی همه افراد در طیف اوتیسم در تعامل اجتماعی با مشکل مواجه هستند.

به عنوان مثال، یک کودک اوتیسم ممکن است رفتارهای زیر را از خود نشان دهد:

  • وقتی نامش خوانده می شود نمی چرخد ​​(اگرچه شنوایی طبیعی است).
  • دوست ندارد در آغوش گرفته شود یا لمس شود.
  • از دیگران تقلید نمی کند.
  • عدم همدلی، دیدگاه دیگران را درک نمی کند.
  • ترجیح می دهد به تنهایی بازی کند.
  • روابط با همسالان کم دارد یا اصلاً وجود ندارد.
  • تجربیات یا دستاوردها را به اشتراک نمی گذارد.

جمع بندی:

بیشتر کودکان اوتیسم می توانند حرف بزنند ولی کیفیت گفتار آن ها با توجه به سطحی که دارند می تواند متفاوت باشد. ممکن است برخی از کودکان اوتیسم به خوبی صحبت کنند ولی برخی دیگر از کلمات ساده تر استفاده کنند.

یک کودک اوتیسم ممکن است دیرتر از سایر کودکان شروع به حرف زدن کند. مثلا در ۴ یا ۵ سالگی شروع به صحبت کردن کند.

باید توجه داشت که هر تاخیر گفتاری اوتیسم نیست و کودکان اوتیسم علاوه بر تاخیر گفتاری، مشکل در تعاملات اجتماعی و نیز مشکلات حسی را نیز دارند.

منابع:

greatspeech.com

/autismus-kultur.de

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

2 دیدگاه دربارهٔ «آیا کودکان اوتیسم حرف می زنند؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.