آیا کاردرمانی تاثیر دارد؟

آیا کاردرمانی تاثیر دارد؟

آیا کاردرمانی تاثیر دارد؟ یکی از شایع ترین سوالاتی است که مراجعین یا والدین کودکان نیازمند کاردرمانی، می پرسند. در طی این مقاله به تاثیر کاردرمانی در کودکان می پردازیم.

تاثیر کاردرمانی در کودکان 

برای این که بتوانیم به درستی در مورد اثر کاردرمانی در روند درمان کودکان نظر دهیم. بایستی در ابتدا انواع کودکانی که به کاردرمانی مراجعه می کنند را مورد بررسی قرار دهیم.

تاثیر کاردرمانی در کودکان فلج مغزی و تاخیر حرکتی:

از شایع  ترین کودکانی که به کاردرمانی مراجعه می کنند؛ کودکان فلج مغزی و تاخیر حرکتی هستند. برای این که به سوال آیا کاردرمانی تاثیر دارد در این کودکان پاسخ دهیم. باید ابتدا بدانیم که کودکان فلج مغزی طیف وسیعی از کودکان با مشکلات حرکتی را شامل می شوند که  می توانند خیلی خفیف تا خیلی شدید باشند.

تاثیر کاردرمانی در کودکانی که مشکل خفیفی در حرکت دارند، بسیار زیاد است و این کودکان می  توانند با کاردرمانی به راه رفتن مستقل برسند. ولی کودکانی که مشکلات شدیدی در حرکت کردن دارند و تمام بدن آن ها در گیر است؛ کاردرمانی به تدریج و در طی چند سال می تواند تاثیر خود را نشان دهد. والدین این کودکان باید صبر داشته و علاوه بر این که کودک خود را به کلینک های کاردرمانی می برند باید تمرینات درمانی را یاد گرفته و در منزل با کودک خود کار کنند.

 کودکانی که درگیری شدیدتری دارند، اگر تمرینات درمانی را دریافت نکنند، عضلات آن ها در اثر بی حرکتی ضعیف شده و آتروفی خواهد شد. و استخوان ها متناسب با عضلات رشد نخواهند کرد و در نتیجه اندام ها دفورمیتی و بد شکلی خواهند داشت. بنابراین خیلی مهم است که کودک فعالیت ها و تمرینات مورد نیاز را در طی روز توسط والدین دریافت کند.

تاثیر کاردرمانی در کودکان دارای مشکلات حرکتی

برای این که با تمرینات کاردرمانی برای کودکان دارای مشکلات حرکتی آشنا شوید پیشنهاد می گردد مقاله ی زیر را مطالعه بفرمایید.

تاثیر کاردرمانی در کودکان طیف اوتیسم:

کودکان اوتیسم نیز به صورت یک طیف هستند. که می توانند مشکلات شدید و خفیفی داشته باشند. تاثیر کاردرمانی در این کودکان نیز وابسته به سطح کودک است. یعنی هر قدر کودک مشکلات کمتری را داشته باشد، تاثیر مداخلات کاردرمانی در آن ها بیشتر خواهد بود. کودکانی که اوتیسم خفیفی دارند و در سطح یک از این اختلال قرار می گیرند، می توانند با تمرینات کاردرمانی و آموزش های لازم عملکرد مناسبی را در جامعه داشته باشند.

بیشترین مشکلاتی که کودکان طیف اوتیسم دارند، ضعف در برقراری ارتباط و مشکلات حسی است. بنابراین هدف کاردرمانی در این کودکان بهبود مهارتهای ارتباطی و کاهش مشکلات حسی می باشد. والدین این کودکان نیز باید علاوه بر این که کودک خود را به کلینک های کاردرمانی می برند حتما باید اطلاعات خود را در مورد کودکشان بالا ببرند تا بتوانند بهتر او را درک کرده و فعالیت های مورد نیاز او را در طی شبانه روز به او بدهند.

برای تماشای فیلم های آموزش کاردرمانی ما را در اینستاگرام دنبال کنید.

اینستاگرام تلویزیون کاردرمانی

تاثیر کاردرمانی در کودکان بیش فعال و کم توجه:

یکی دیگر از کودکانی که به کاردرمانی ارجاع داده می شوند، کودکان بیش فعال و کم توجه هستند. این کودکان معمولا در نشستن به صورت طولانی مدت و نیز حفظ توجه به صورت مداوم ناتوان هستند.

معمولا این کودکان در ابتدا برای کاهش مشکلات و بهبود نشستن پشت میز به دارو درمانی نیاز پیدا می کنند. پس از این که کودک تا حدودی به کمک دارو وضعیت بهتری را کسب کرد مداخلات کاردرمانی شروع می شود. هدف کاردرمانی در این کودکان افزایش تحمل نشستن و بهبود توجه و تمرکز می باشد. تمرینات کاردرمانی در کنار دارو درمانی در این کودکان می تواند، روند درمان این کودکان را موثرتر کند.

تاثیر کاردرمانی ذهنی در کودکان

تاثیر کاردرمانی در کودکان با اختلالات یادگیری:

یکی دیگر از کودکانی که به کاردرمانی ارجاع داده می شوند؛ کودکان با اختلالات یادگیری هستند. این کودکان هوش نرمالی دارند ولی در یادگیری مطالب مربوط به روخوانی متن، ریاضیات و نوشتن دچار مشکل می شوند.

این کودکان می توانند با روش های کاردرمانی و آموزش های مربوطه، پیشرفت قابل قبولی را داشته باشند. والدین این کودکان باید آموزش های مورد نیاز کودک را طی روز با او انجام دهند.

تاثیر کاردرمانی در کودکان سندروم داون:

یکی دیگر از کودکانی که به کاردرمانی ارجاع داده می شوند کودکان سندروم داون هستند. این کودکان مشکلات خفیفی را در کسب مراحل حرکتی تجربه می کنند و معمولا در کسب مراحل حرکتی با تاخیر مواجه می شوند. بنابراین در طی سال های ابتدایی جهت کسب مراحل حرکتی به کاردرمانی حرکتی و جسمی نیاز پیدا می کنند و معمولا می توانند به راه رفتن مستقل برسند.

علاوه بر کاردرمانی جسمی، کودکان سندروم داون برای بهبود مهارتهای ارتباطی و اجتماعی و تحصیلی به کاردرمانی ذهنی نیز نیاز پیدا می کنند. تاثیر کاردرمانی در این کودکان نیز با توجه به سطح کودک می تواند زیاد یا کم باشد. معمولا کودکان سندروم داون با مداخلات کاردرمانی پیشرفت قابل قبولی را نشان می دهند.

تاثیر کاردرمانی در کودکان با دیستروفی عضلانی:

از دیگر کودکانی که به کاردرمانی مراجعه می کنند، کودکان با دیستروفی های عضلانی هستند. از جمله شایع ترین دیستروفی های عضلانی، دوشن است. در این گروه از کودکان هدف از تمرینات کاردرمانی جلوگیری از ضعف عضلات است. اگر این کودکان تمرینات کاردرمانی را دریافت نکنند، عضلات آن ها به تدریج ضعیف تر شده و کودک در انجام فعالیت های روزمره مثل راه رفتن دچار اختلال خواهد شد.

بنابراین تاثیر کاردرمانی در این کودکان، تقویت عضلات و جلوگیری از وابستگی کودک است. نیاز است که والدین این کودکان علاوه بر این که به صورت منظم تمرینات کاردرمانی را بر روی کودک خود انجام می دهند؛ شرایطی را فراهم کنند تا کودک در طی روز فعالیت های فیزیکی را دریافت کرده و از بی تحرکی پرهیز کند.

نتیجه گیری در مورد آیا کاردرمانی تاثیر دارد؟

با توجه به مطالب بیان شده می توانیم این طور بگوییم که تاثیر کاردرمانی در کودکان با توجه به تشخیص ها و سطحی که دارند متفاوت است. در کودکانی که مشکلات خفیفی دارند با انجام تمرینات کاردرمانی، پیشرفت سریعی حاصل خواهد شد.

ولی در کودکانی که مشکلات شدیدتری دارند، تاثیر تمرینات کاردرمانی به صورت تدریجی خواهد بود. والدین این کودکان علاوه بر این که کودک خود را به جلسات کاردرمانی می برند، باید تمرینات و فعالیت های مورد نیاز کودک خود را یاد گرفته و در منزل با او انجام دهند. و با صبر و پیگیری مداوم تمرینات می توانند تاثیر کاردرمانی را در روند درمان کودک خود ببینند.

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.