تمرینات کاردرمانی پا

تمرینات کاردرمانی پا

تمرینات کاردرمانی پا در کودکان، برای رشد حرکتی کودکانی که مشکل حرکتی دارند، ضروری است. اگر شما والدین کودکی هستید که مشکل حرکتی دارد و به دنبال یادگیری صحیح تمرینات کاردرمانی پا هستید؛ در اینجا به شکل مناسب توسط کاردرمانگر کودکان راهنمایی خواهید شد. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کاردرمانی پا چیست؟

کاردرمانی پا مفهوم عمومی است و احتمالا جستجوی والدین گرامی هست که با اصطلاحات رشته کاردرمانی آشنا نیستند.

در علم آناتومی، آن چیزی که به صورت عموم به آن پا گفته می شود، اندام تحتانی نامیده می شود. در برخی کودکانی که مشکل حرکتی دارند، کوتاهی یا ضعف عضلات اندام تحتانی باعث تاخیر حرکتی می گردد.

معمولا در کودکانی که مشکل حرکتی دارند، این دو مانع حرکتی به صورت همزمان در کودک دیده می شود. یعنی برخی عضلات کودک کوتاه و برخی عضلات ضعیف هستند. بنابراین یک کودکی که مشکل حرکتی دارد، هم به تمرینات کششی و هم به تمرینات کاردرمانی برای تقویت عضلات پا نیاز پیدا می کند.

البته مشکلات دیگری، مانند مشکلات حسی و … نیز در برخی کودکان دیده می شود که یک مانع برای رشد حرکتی آن ها محسوب می شود.

کاردرمانی پا (کشش عضلات):

همان گونه که بیان گردید یکی از موانع اصلی حرکتی برای راه رفتن کودکان، کوتاهی عضلات است. بنابراین در کودکانی که کوتاهی عضلات وجود دارد بایستی ابتدا عضلاتی که کوتاه هستند شناسایی شده و سپس تمرینات کششی آن ها به شکل اصولی و منظم به صورت روزانه در داخل منزل انجام گیرد.

ذکر این نکته ضروری است که کودکانی که عضلات سفت (اسپاستی سیتی) دارند مستعد کوتاهی عضلات هستند و در کودکانی که عضلات و مفاصل شل هستند، معمولا عضلات کوتاه نیستند و کشش عضلات در آن ها مورد نیاز نیست.

شما عزیزان می توانید از طریق لینک زیر تمرینات کششی کاردرمانی را یاد گرفته و در داخل منزل انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه: تمرینات کاردرمانی برای کشش عضلات

کاردرمانی پا (تمرینات تقویت عضلات پا):

عضلات زمانی تقویت می شوند که فرد به فعالیت های فیزیکی بپردازد. برای تقویت پاهای کودک برای راه رفتن، بایستی از تمریناتی استفاده کنیم که برای کودک معنا دار باشند. نمی توان از یک کودک انتظار داشت با وزنه زدن عضلات خودش را تقویت کند. بنابراین استفاده از فعالیت های فیزیکی که کودک به آنها علاقه مند است و بازی گونه کردن تمرینات می تواند باعث افزایش انگیزه کودک شده و تاثیر تمرینات را بیشتر کند.

یکی از مهم ترین رویکردهایی که در کاردرمانی کودکان کاربرد دارد، به تسهیل مراحل حرکتی در کودکان تاکید می کند. تسهیل مراحل حرکتی باعث می شود که عضلات به صورت عملکردی تقویت شوند.

شما  عزیزان می توانید از طریق لینک زیر، تمرینات کاردرمانی که بر اساس تسهیل مراحل حرکتی طراحی شده را یاد بگیرید و در داخل منزل انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه: تمرینات کاردرمانی برای راه رفتن کودک

تمرینات کاردرمانی پا برای مفاصل شل:

تا اینجای مقاله به تمریناتی که برای کودکانی که عضلات سفت دارند پرداخته شد. ولی همه کودکان دارای مشکلات حرکتی، عضلات سفتی ندارند. در برخی از این کودکان شل بودن مفاصل به عنوان یک مانع برای رشد حرکتی آن ها محسوب می گردد.

در این کودکان بیشتر بر روی تمرینات تحمل وزن تاکید می گردد. تمرینات تحمل وزن باعث بهبود ثبات مفاصل و همچنین تعدیل تون عضلانی می گردد. بنابراین ایستادن با راستای صحیح در این کودکان یک تمرین مناسب محسوب می گردد.

در کودکی که مچ پاها، شلی زیادی دارند و هنگامی که کودک می ایستد پاها به صورت مناسب بر روی زمین قرار نمی گیرند، بایستی از یک وسله کمکی برای این منظور استفاده کرد.

کاردرمانی پا (ایستادن با راستای صحیح)

هم چنین می توان از تمرینات کاردرمانی مچ پا  در این کودکان استفاده کرد. شما عزیزان می توانید از لینک زیر تمرینات مخصوص مچ پا را یاد بگیرید.

پیشنهاد مطالعه: تمرینات کاردرمانی مچ پا

تمرینات کاردرمانی راه رفتن برای کودکی که هنوز مراحل قبلی را کسب نکرده است:

دیده شده است، برخی از والدین برای کودکی که هنوز مراحل حرکتی قبلی مانند نشستن یا چهاردست و پا رفتن را کسب نکرده، تمرینات راه رفتن را انجام می دهند. باید توجه داشت، در کودکی که هنوز آماده راه رفتن نیست نباید روی تمرینات کاردرمانی پا تمرکز کرد.

بایستی ابتدا تمرینات سطح پایین مانند تمرینات نشستن، تمرینات چهاردست و پا رفتن با کودک کار گردد تا کودک ثبات تنه و لگن را به دست بیاورد. بهبود ثبات تنه و لگن باعث می شود عضلات پایه ای که برای راه رفتن کودک مورد نیاز است، رشد پیدا کنند.

پکیج های جامع آموزش کاردرمانی در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.